Menu

Over ons

Tulips by Remarkable, opmerkelijk nieuwe tulpen


"Het doel van Remarkable Tulips is om op basis van samenwerking, innovatie en technologie nieuwe exclusieve tulpenrassen te verkrijgen die een duidelijke meerwaarde vertonen."

Enkele tulpen die uit onze veredelingskraam zijn voortgebracht zijn: Denmark®, Choice®, Red Label® en Triple A®.

 

Onze belangrijkste selectiecriteria:

  • Broei eigenschappen
  • Groeikracht
  • Ziekteresistentie
  • Knopkleur
  • Bladstand
Alle rassen van Remarkable worden reeds in een vroeg stadium onderworpen aan uitvoerige testen op het gebied van broei-eigenschappen, groei en ziektegevoeligheid. Door continue teelt- en broeierij-ervaringen uit te wisselen en het doen van vaasleven testen kunnen wij de kwaliteit garanderen.
 

Onze veredelingskraam

Exclusieve veredelaar voor Remarkable is Hobaho Testcentrum voor Siergewassen, dat meer dan 30 jaar ervaring heeft in de veredeling van bolgewassen, waaronder tulpen. Remarkable Tulips beschikt over een gevarieerde veredelingskraam. Aan de basis hiervan ligt een samensmelting van het veredelingsmateriaal van de Remarkable kraam en het befaamde Noordwijkse bedrijf Konijnenburg en Mark.
 
 


Achtergrond Remarkable Tulips

Remarkable is opgericht in 1996 en houdt zich bezig met de veredeling, teelt, exploitatie en marketing van nieuwe tulpen. Het is een samenwerkingsvorm waarin wordt deelgenomen door een groep van gerenommeerde bedrijven die gespecialiseerd is in het kweken, broeien en vermarkten van tulpen.

 

Klik hier voor een overzicht van de deelnemende bedrijven.