Menu

Remarkable Tulips sterker de toekomst in door nieuwe samenwerking

Remarkable Tulips sterker de toekomst in door nieuwe samenwerking

LISSE - Kwekersvereniging Remarkable heeft haar toekomst verder versterkt door een samenwerking aan te gaan met de Cooperatieve Kwekersvereniging NOP. 

Remarkable is opgericht in 1996 en houdt zich bezig met de veredeling, teelt, exploitatie en marketing van nieuwe tulpen. Het is een samenwerkingsvorm waarin wordt deelgenomen door zes gerenommeerde bedrijven die gespecialiseerd zijn in tulpen. 
Kwekersvereniging NOP bestaat uit een samenwerkingsverband van 10 bedrijven, gevestigd in de Noord Oost Polder. Deze Kwekersvereniging stelt zich ten doel om gezamenlijk met de leden van Kwekersvereniging Remarkable exclusief rassen, voortkomend uit de veredelingskraam, te telen voor verhandeling. 

Dit houdt in dat de tulpenrassen die door Remarkable Tulips worden veredeld exclusief in productie worden genomen door de 6 bestaande leden van Remarkable Tulips, uitgebreid met de 10 nieuw toegetreden leden van Kwekersvereniging NOP. Per uit te geven tulpenras worden tussen deze 16 bedrijven combinaties gevormd, die zich gaan toeleggen op de productie en het in de markt zetten van dit tulpenras. Hierbij is het vormen van vaste lijnen met afnemers de grondslag voor een succesvolle introductie en exploitatie van deze rassen. 

De coordinatie en verkoop zijn exclusief in handen gegeven van Hobaho bv te Lisse, die Marco Meijer (intermediair en lid van het Top7 team) heeft aangesteld als coordinator. 

De samenwerkende bedrijven: 
W. v. Lierop en Zn. BV. te Anna Paulowna 
J.A. Borst Bloembollen BV. te Obdam 
Kapitein Speciale culturen BV. te Breezand 
Nord Lommerse Flowerbulb Group te Hillegom 
Jac. Uittenbogaard en Zn. BV. Export en Kwekerij te Noordwijkerhout 
V.d. Avoird Lemmer BV. te Lemmer 
Maatschap Slootman Claassen te Espel 
Oijevaar Bloembollen BV. te Creil 
Burger Lelies en Tulpen BV. te Espel 
CAN de Jong te Rutten 
Dirkmaat Creil BV. te Creil 
Stengs en Leyten vof te Ens 
Schutte Handel BV. te Nagele 
Ebbers Creil vof. te Creil 
Maatschap Balk Bloembollen te Ens 
Bom Bloembollen vof te Creil 
Hobaho bv te Lisse 

Exclusieve veredelaar voor Remarkable is Hobaho Testcentrum voor Siergewassen, dat zich sinds 1989 bezig houdt met de veredeling van bolgewassen, waaronder tulpen. Remarkable beschikt over een gevarieerde veredelingskraam.
‹ Terug