Menu

Irene Moors doopt tulp Red Heart

Irene Moors doopt tulp Red Heart

Rode Kruis-ambassadrice Irene Moors doopt de tulp ?Red Heart? in het Testcentrum voor Siergewassen van Hobaho. De nieuwe tulp wordt aangeboden door Tulpenpromotie Nederland (TPN) en is een eerbetoon aan alle vrijwilligers die zich voor het Rode Kruis inzetten. Tulipa ?Red Heart? wordt gedoopt aan de vooravond van de Nationale Tulpendag.

Red Heart

Tulipa ‘Red Heart’ is een nieuwe, enkelbloemige vroegbloeiende tulp met een dieprode kleur en donkergroen blad. De nieuwe snijtulp is veredeld door kwekersvereniging Remarkable Tulips uit Lisse. Het veredelen en vermeerderen van de tulp ‘Red Heart’ nam ongeveer twintig jaar in beslag. Het seizoen van snijtulpen begint in januari en duurt tot eind april. Naar schatting vinden dit tulpenseizoen bijna 2 miljard snijtulpen vanuit Nederland wereldwijd de weg naar een vaas.
 

Hart voor mensen in nood

“Een mooie tulp met een prachtige naam. Want Red Heart staat symbool voor het ‘rode’ hart dat klopt bij alle vrijwilligers van het Rode Kruis om mensen in nood te helpen,” aldus Irene Moors, ambassadrice van het Nederlandse Rode Kruis. “Veel mensen realiseren zich niet dat ook hier in Nederland duizenden Rode Kruis vrijwilligers dag en nacht paraat staan om hulp te bieden bij calamiteiten. Zoals afgelopen jaar bij de kettingbotsing in Zeeland of bij het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen. Ze zijn er waar nodig, bescheiden en onzichtbaar, zodat niemand in tijden van nood alleen staat. Dat verdient absoluut een mooie tulp!”
 
‹ Terug