Menu

Oranje Tulp FUTURE 400 gedoopt in New York City tijdens het eerste tulpenevenement in de stad

Oranje Tulp FUTURE 400 gedoopt in New York City tijdens het eerste tulpenevenement in de stad

De Nederlandse Consul Generaal, de heer Ahmed Dadou en commissaris of New York, Mw. Rodriguez-Rosa hebben gisteren de tulp “Future 400” gedoopt tijdens de eerste Tulip Day op Union Square in New York City. De Future 400-tulp is een bijzondere oranje tulp en eerbetoon aan de eerste Nederlandse kolonisten die 400 jaar geleden op Governor's Island arriveerden. Het is meer dan alleen een bloem: het is een symbool van duurzame vriendschap en alliantie tussen de Verenigde Staten en Nederland, met als doel deze band nog eens 400 jaar voort te zetten.

De Future 400 tulp valt op door zijn unieke donker oranje kleur. Ze is bijzonder robuust, waardoor ze een uitstekende keuze is voor de productie van snijtulpen. Deze tulp bloeit al in  december en geeft met zijn kleur een koninklijk tintje aan het winterseizoen.

De Future 400 tulp is ontwikkeld door Hobaho by Dümmen Orange en zal worden geëxploiteerd door  Remarkable Tulips. Hun doel is om op basis van samenwerking, innovatie en technologie exclusieve en duurzame tulpencultivars te verkrijgen die een duidelijke meerwaarde bieden.


        
‹ Terug