Menu

Remarkable tulp voor Paul McCartney

Remarkable tulp voor Paul McCartney

Kwekersvereniging Remarkable Tulips biedt Paul McCartney zijn eigen tulp aan.


Amsterdam, 7 juni 2015 – Vlak voor zijn eerste concert in de Ziggo Dome doopt Paul McCartney zijn eigen tulp: een rode met opvallende witte rand. De botanische naam luidt Tulipa ‘Paul McCartney’. De kleuren van de tulp zijn een verwijzing naar Liverpool, de geboortestad van de legendarische muzikant. McCartney krijgt de nieuwe, enkelbloemige tulp aangeboden door kwekersvereniging Remarkable Tulips vanwege zijn grote bijdrage aan de wereldwijde muziekgeschiedenis. De Britse artiest was zichtbaar vereerd met zijn tulp. De kleuren en de daarbij behorende symboliek spreken de legendarisch muzikant aan. Rood staat voor passie en liefde en wit symboliseert ongekende mogelijkheden. McCartney geeft aan de witte bloemrand zelf de betekenis van ‘vrede’ mee.
 
Het veredelingsproces van de nieuwe tulp door de kwekersvereniging Remarkable Tulips uit Lisse duurde bijna twintig jaar. Het initiatief om de tulp naar Paul McCartney te vernoemen, komt van Rose van Teylingen en is gerealiseerd in samenwerking bloembollenkweker Jaap Uittenbogaard, lid van Remarkable Tulips. Uittenbogaard: ‘Het is persoonlijk een lang gekoesterde wens om mijn muzikale held te eren met een Hollandse tulp. Geweldig dat dit nu is gelukt. Wellicht planten we komend najaar ook in de tuin van Paul McCartney zijn eigen tulp.’ Het Koninklijk bloembollenbedrijf Jac. Uittenbogaard & Zn uit Noordwijkerhout is een van de bedrijven die de nieuwe tulp in productie neemt. Naar verwachting zal de Paul McCartney-tulp over drie jaar goed verkrijgbaar zijn.
 
Hobaho is intermediair in de bloembollensector en doet de veredeling, coördinatie, verkoop en marketing voor Kwekersvereniging Remarkable Tulips, www.remarkabletulips.nl 

 
Op de foto: Paul McCartney met Jaap Uittenbogaard namens Remarkable Tulips en Rose van Teylingen, initiatiefneemster.

Foto: MPL Communications/MJ Kim


 
 
‹ Terug